✓ Geen minimum orderbedrag, ✓ gratis verzending vanaf € 50 in NL, ✓ Niet goed, geld terug, 14 dagen retourrecht .

Hobbyboutique Monique - Blog

Blog van Hobbyboutique Monique

 • Webwinkelkeur

  Hobbyboutique Monique is aangesloten bij WebwinkelKeur.

  Sinds 28-02-2023 is Hobbyboutique Monique door de keuring gekomen van WebwinkelKeur. Dit betekent dat Hobbyboutique Monique voldoet aan alle belangrijkste Europese en Nederlandse regels op het gebied van koop op afstand.

  We dragen met trots dit keurmerk omdat dit nogmaals de betrouwbaarheid van Hobbyboutique Monique onderstreept.

  Met een goedkeuring alleen houdt het niet op. WebwinkelKeur is een modern keurmerk dat blijft continu toezien op de betrouwbaarheid van haar leden. Zo kunnen consumenten er terecht met klachten en kunnen zij de aangesloten webwinkels (publiekelijk) beoordelen. Als consument heb je dus extra zekerheden bij een webwinkel die is aangesloten bij dit keurmerk.

  Als onafhankelijk derde staat WebwinkelKeur dan ook garant voor de echtheid van de klantbeoordelingen en voor de betrouwbaarheid van haar leden. Kortom weer een extra reden om bij Hobbyboutique Monique te kopen.

  Webwinkel Keurmerk

 • Plaatsen van batterij in LED verlichting

  We krijgen regelmatig vragen hoe je een batterij plaats in een LED lampje.

  In onderstaande video leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat. Niet alle LED lampjes hebben dezelfde batterij.
  Welke batterijen er nodig zijn is te vinden op bij de specificaties van het LED lampje.
  Alle LED verlichting leveren wij met een gratis batterij.

   

 • Truc van de breister

  SCHUINE DAS 
  Bij het begin van elke naald aan de goede kant van het werk, 2 st. samenbreien en bij het einde van de naald 2 st. breien in de laatste st. (We hebben altijd hetzelfde aantal steken op de naald).Voor een aantrekkelijker resultaat van dit werkstuk, raden wij aan om de das te breien met Gekleurde strepen of Wisselende kwaliteiten of door het Combineren van naalden in tric.st. met naalden in ribbelsteek.


  VOOR EEN MOOIE AFWERKING AAN DE RANDEN VAN DE SLUITINGEN
  De 1e. st zonder te breien andersom dan deze voorkomt, over laten glijden op de rechternaald.


  VOORKOMEN VAN GOLVENDE SLUITING IN BOORDSTEEK
  De sluitingen in boordsteek hebben de neiging om uit te rekken, om dit te voorkomen breien we 2 naalden minder over de st. v.d. sluiting, in elke 10e naald.


  VOORKOMEN VAN TREKKENDE SLUITING IN RIBBELSTEEK
  De sluitingen in ribbelsteek hebben de neiging te gaan trekken, om dit te voorkomen breien we 2 naalden meer over de st. v.d. sluiting, in elke 10e naald.


  DASSEN IN PATENTSTEEK
  Voor een perfecte afwerking van de randen van de dassen in patentsteek, op elk uiteinde 2 st. in ribbelsteek breien en de volgende st. Begin en eindig altijd met dezelfde st.


  PATENTSTEEK
  Bij deze steek zien de goede kant en de verkeerde kant van het werk er bijna hetzelfde uit. Wij raden aan om de goede kant van het werk te markeren.


  AFKANTEN VAN STEKEN BIJ KRAGEN
  Voor een losse en correcte afkanting, moet de naald voor het afkanten een nummer groter zijn dan het naaldennummer dat waarmee het werkstuk gebreid is.


  HET CORRECT OPNEMEN VAN DE STEKEN RONDOM DE HALS
  Ná het afkanten van de steken, de steken opnemen en hierbij de rechternaald alléén in te steken in een draad van de afgekantte steken (de draad aan de onderkant). Wanneer de twee draden opgenomen worden, gaat dit uitpuilen.


  RONDE KNOOPSGATEN DIE NIET UIT GAAN REKKEN
  Het benodigd aantal punten voor het knoopsgat afkanten (aangegeven in de beschrijving). In de volgende naald, meerder 1 ts. minder dan de afgekantte steken. In de volgende naald, brei 2 st. in 1 st. van de gemeerderde st.


  TIP VOOR HET BREIEN VAN AJOURSTEKEN
  Het is heel belangrijk om de centrale steek van elk motief als referentiepunt te gebruiken.


  VERLENGEN EN VERKORTEN VAN DE DELEN (Mouwen / Voorpand / Rugpand) GEBREID IN TRICOTSTEEK

  VERLENGEN
  In de 1e naald tricôtsteek, ná de boordsteek en met behulp van een naald, van een willekeurige steek van deze naald, de horizontale draad van de binnenkant van de steek aantrekken. De draad afknippen en aantrekken tot de gehele naald uitgehaald is.
  De steken opnemen die vrij vallen, (het gedeelte in boordsteek verwijderen), brei tot de gewenste lengte en eindig met de boordsteek.

  VERKORTEN
  Met behulp van een naald, van een willekeurige steek van deze naald, de horizontale draad van de binnenkant van de steek aantrekken (afhangend van de gewenste cm. die verkort moeten worden ná de boordsteek). De draad afknippen en aantrekken tot de gehele naald uitgehaald is.
  Verwijder het gedeelte in tric.st. dat we korter willen en het gedeelte in boordsteek.
  De steken opnemen die vrij vallen en brei de boordsteek.
  De trui is nu korter, op de gewenste afmeting.

 • Informatie op de omband

  Op de omband van een bol garen staan diverse symbolen afgebeeld. Wat betekenen deze symbolen nu eigenlijk. Hieronder vindt u een uit over de verschillende symbolen en hun betekenis.

  uitleg van de omband symbolen

   

   

   

   

   

   

   

   

  uitleg van de omband symbolen

   

   

   

   

   

 • Welkom op onze blog

  Hobbyboutique Monique

  We gaan nu ook starten met een blog op onze website. In deze blog zullen we regelmatig berichten posten over nieuwe producten, uitleg over producten en andere leuke nieuwtjes.

  Onze winkel

  Hobbyboutique Monique is een hobbywinkel in Enschede waarbij we service hoog in het vaandel hebben staan. In onze winkel en webshop kunt u ons uitgebreide assortiment bewonderen. Onze webshop bevat slecht een deel van onze collectie.

  We zijn gespecialiseerd in poppenhuizen en miniaturen, haken en breien, vele hobbyartikelen, fournituren en een uitgebreide geboortehoek.

  Tevens kunt u bij ons terecht voor het bedrukken van textiel, zoals babyrompertjes, T-shirts en mutsjes met de door u gewenste tekst. Daarnaast kunnen ook vele soorten andere artikelen bedrukken.

  Ons team staat altijd klaar voor vragen en advies. U kunt hiervoor altijd bij ons terecht via e-mail, telefoon of een bezoekje aan onze winkel in Enschede.

  Monique

  Hobbyboutique

Categorie

Rating 9.1 van 10, gebaseerd op 3170 klanten reviews