✓ Geen minimum orderbedrag, ✓ gratis verzending vanaf € 50 in NL, ✓ Niet goed, geld terug, 14 dagen retourrecht .

Poppenhuis verlichting

Een poppenhuis is niet compleet zonder verlichting. Voor poppenhuis verlichting zijn er een aantal verschillende systemen. Verlichtingsets met bedrading en CIR-kit werken beide op dezelfde 12 volt lampjes. Daarnaast hebben we een groot assortiment LED verlichting. De LED lamp werkt met een 3 volt lithium batterij en hebben ieder een eigen schakelaar. Welke systeem je voor de verlichting kiest hangt helemaal van de situatie af. LED verlichting heeft als groot voordeel dat je geen bedrading ziet en je verlichting makkelijk kunt verplaatsen. Bij CIR-kit moet je goed plannen waar je het dubbelzijdige kopertape aanlegt. Dit is meestal achter het behang uit het zicht. Het nadeel is dat lampen hierdoor niet eenvoudig te verhangen zijn. Het eenvoudigst is het om je poppenhuis verlichting aan te leggen met bedrading. We hebben een enorme keus in verschillende poppenhuislampjes in zowel 12 volt voor schaal 1:12 en 1:24 als LED schaal 1:12.

Bij de meeste gevallen wordt er gewerkt met het draad systeem. Dit werkt gelijk aan het systeem met verlengsnoer in uw eigen huis. De lampjes zijn in de meeste gevallen vervangbaar door bollampjes of kaarslampjes met schroefdraad in de fitting. Bij een aantal lampen wordt het lampje los meegeleverd in een klein zakje aan het draadje. Dit lampje moet u er zelf nog inzetten. In de fitting zitten dan 2 hele kleine gaatjes waar dan de draadjes in moeten

Verlichting voor uw poppenhuis is verkrijgbaar in vele soorten en maten.

Als LED verlichting met batterij of gewoon met een snoer en trafo.

Bekijk ons ruime aanbod:

Wilt u poppenhuis verlichting aanleggen?

Bij een poppenhuis hoort uiteraard verlichting. Voor poppenhuis verlichting bent u bij Hobbyboutique Monique aan het juiste adres. We hebben een enorm assortiment in verschillende soorten verlichting: 

- Hangverlichting
- Wandverlichting
- Tafelverlichting
- Staande lampen
- Buitenverlichting
- Transformatoren en aansluitkabels
- Reserve lampjes

De verschillende systemen

Voor poppenhuis verlichting zijn er een aantal verschillende systemen. Ieder systeem heeft wel weer zijn voor en nadelen.

Bedraad systeem
Het systeem met bedrading werkt net zoals thuis. In het poppenhuis kunnen stopcontacten worden aangelegd waarop de verlichting kan worden ingeprikt. Daarnaast is het ook mogelijk om de lampjes op de centrale aansluitkabel aan de sluiten. Ook dit gebeurd met een stekkertje zoals u thuis kent, enkel nu in miniatuurmodel. De verlichting werkt allemaal op 12 volt.

CIR-kit poppenhuis verlichting of kopertapesysteem
Bij het CIR-kit systeem is goed plannen belangrijk. Vooraf plak je het kopertape op de muren waar vervolgens in de meeste gevallen het behang overeen gaat. Door dit tape worden stopcontacten geprikt. Hierdoor worden stopcontacten in de muur vooraf bepaald. Op deze stopcontacten zijn de gewone 12 volt lampen aan te sluiten.

LED Verlichting
Bij LED verlichting kunnen de lampjes eenvoudig op de gewenste plaats in het huis geplaatst worden. Iedere lampje heeft een batterij en een schakelaar. Het voordeel is dat er niet met draden gewerkt hoeft te worden. Voor zowel het bedrade systeem als het kopertape systeem is een transformator nodig. De keuze van de transformator is belangrijk voor het aantal lampjes dat u wilt aansluiten. Een kroonluchter met 5 kaarsjes telt dus voor 5 lampjes. Tel het aantal lampjes bij elkaar op en u weet welke transformator u nodig heeft. Naast de transformator is er ook een aansluitkabel nodig. Dit is een kabel met daaraan een strip met stopcontacten. Deze strip met stopcontacten is het basispunt van waaruit je met de verlichting begint. Deze aansluitkabel wordt vaak aan de achterkant van het poppenhuis uit het zicht geplaatst.

Voor advies of vragen over poppenhuis verlichting kunt u uiteraard altijd bij ons terecht via telefoon of e-mail. Daarnaast is onze winkel in Enschede 6 dagen per week geopend.

Categorie
Producten vergelijken

Geen producten geselecteerd.

Rating 9 van 10, gebaseerd op 3119 klanten reviews